Telefon: (212) 525 52 32
Anasayfa
İletişim
Anasayfa
Kurucu
»
Vakfın Amaçları
»
Vakfın Yapısı
»
Vakfın Senedi
»
Resim Galeri
»
Video Galeri
»
Iletişim
»
Bize Yazın
»
"Küreselleşme ve Yeni Dünya Düzensizliği" Konulu Konferansta, Doç. Dr. Sayım YORGUN Program Konuğumuzdu.
Merkezi İstanbul Fatih'te bulunan Azaklıoglu Eğitim ve Kültür Vakfınımızın düzenlediği aylık mutad toplantıda "Küreselleşme ve Yeni Dünya Düzensizliği" konulu Konferansımızda İstanbul Universitesi İktisat Fakultesi Öğretim Üyesi Doc. Dr. Sayim YORGUN Program konuğumuzdu.
17 Ekim 2015 Cumartesi günü gerçekleşen proğrama, Vakfımızın bursiyerlerinden İstanbul Üniversitelerinde Eğitim ve Öğretim gören öğrencilerimizle birlikte birçok davetli katıldı.
Vakfın Mutevelli heyeti üyesi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Yüksel'in, Vakfın Geçmişine yönelik yaptığı konuşmada " Necati Bay'ın 40 yıldır bireysel ve 8 yıldır kurumsal olarak üniversite öğrencilerine burs hizmetinde bulunduğunu, bu hizmeti ise tamamen öz kaynaklarından karşıladığını herhangi bir kurum ve kuruluşlardan yardım almadığını" söyledi.
Vakfın burs kriterlerinede değinen Yüksel " Vakfımız bir aile vakfı olduğu için birinci derecede yakınlarımıza, sonrasında ilçemize ve diğer ilçelerimize buırs vermekteyiz. Hedeflediğimiz sayıya ulaşılamaması noktasında diğer illerden referanslı öğrencilerle sayımızı tamamlamaya çalışıyoruz.. Ayrıca yabancı uyruklu ve ülkemizde eğitim gören misafir öğrencilerimize de belirli bir kontenjan ayırıyoruz, fakat öğrenci sayımızın %80'ini İstanbul Üniversitesi Öğrencilerine yönelik olduğunuda ifade etmek isterim" dedi.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir Sarıkamış'ın selamlama konuşmasının ardından söz, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakultesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sayım YORGUN beye bırakıldı.
Doç.Dr. Sayım YORGUN "Küreselleşme ve Yeni Dünya Düzensizliği" Konuları üzerine şu ifadelere değindi " Rekabetin artması ve ulus devletlerin sendikaları koruma anlayışlarının sınırlandırması, bireyselliği yükselen değer yapan ve toplumsal değerleri ikinci plana iten sosyo-kültürel değişim; işçiler için daha az koruyucu düzenleme ve zayıf sendikaları, sermaye için ise küresel düzeyde korumayı gündeme getirmiştir.
Küresel bir stratejinin sonucu olarak ortaya çıkan; kuralsızlaştırma, esneklik, sendikasızlaştırma gibi değişiklikler, temel dengeleri sarsarken, hiç kuşkusuz endüstri ilişkilerini de etkilemekte ve bu değişimler doğrultusunda endüstri ilişkileri yeniden yapılanma sürecine girmektedir.
Dünyamızın küresel ekonomi, bilgi teknolojisi ve durmak bilmeyen değişimin etkisine girdiği tartışmasız bir gerçek olmasına rağmen, bu değişimin yeni bir düzeni ortaya çıkardığı noktasında ciddi tartışmalar mevcuttur. Bu tartışmaları dikkate aldığımızda yeni gelişmelerin değişimi başlattığını fakat “düzen” kuramadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bundan dolayı meydana gelen değişimi “
yeni dünya düzensizliği
” olarak adlandırmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Çünkü düzen, belli yöntem, ilke veya yasalara göre kurulmuş olan uyum, nizam, sistemdir. Bu bakış açısıyla gelişmeleri değerlendirdiğimizde, değişimin ortaya çıkardığı şartların ışığında yeni dengeler sağlanmadan
“
düzen
”
niteliğinin kazanılmayacağı açıktır....şeklindeydi.
Konferansın sonunda Ak Parti İstanbul 1.Bölge Millet Vekili Adayı ve Giresun Federasyonu Başkanı Vakfımızın Mütevelli Heyet Üyesi
Sayın Hasan TURAN misafirlerimize selamlama konuşması yaptı.